БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дата: від до Скинути

Сьогодні передусім наша вдячність кожному воїну Державної прикордонної служби – звернення Президента

Сьогодні передусім наша вдячність кожному воїну Державної прикордонної служби – звернення Президента

Сьогодні передусім наша вдячність кожному воїну Державної прикордонної служби – звернення Президента Сьогодні передусім наша вдячність кожному воїну Державної прикордонної служби України. Сьогодні – їхній професійний день. Це тисячі фахових воїнів – справді хоробрих людей, які не лише захищають наш державний кордон, а й разом з усіма Силами оборони та безпеки України б’ються на фронті, зокрема на найбільш гарячих напрямках. І б’ються справді героїчно. Дякую кожному солдату, сержанту, офіцеру та генералу Державної прикордонної служби України, усім підрозділам, які знищують окупанта й оберігають наші громади у прикордонні від російських терористів. Кожна знищена російська ДРГ, кожен відбитий російський штурм – це наближення того дня, коли дійде навіть до божевільних у Кремлі, що їм не зламати України. Хочу зараз особливо відзначити підрозділи та воїнів нашої Державної прикордонної служби України, які саме цими днями, цими тижнями проявили себе в боях. Луганський прикордонний загін, бригада «Помста», і особливо сержант Антон Кирилов, старший сержант Василь Лусків та старший лейтенант Сергій Незговоров. Я дякую, хлопці! Донецький прикордонний загін: солдати Ярослав Федоренко та Денис Яблінський, старший солдат Олег Зімірський. Дякую! Південь нашої держави – воїни Херсонського прикордонного загону: солдат Сергій Троценко, сержант Юрій Швець і старший сержант Антон Канівець. Дякую! Бердянський прикордонний загін – особливо сержант Дмитро Мануілов та старший лейтенант Сергій Перетятко. Молодці! Наші воїни прикордонної служби з підрозділів Морської охорони. Дякую всім вам! А особливо заслуговують вдячності матрос Артем Назаренко, старший матрос Валерій Луценко, головний старшина Юрій Петрик та лейтенант Антон Конученко. Також Чернігівський прикордонний загін, воїни якого воюють на Новопавлівському напрямку – і справді результативно. Солдат Анатолій Романченко, штаб-сержант Костянтин Мельничук та головний сержант Денис Бортний. Дякую вам за хоробрість, хлопці, та всім вашим побратимам! Напередодні я підписав і кілька указів щодо Державної прикордонної служби України та її воїнів. Відзначив званням Герой України майстер-сержанта Олега Пришневського та підполковника Дмитра Олексюка. Дякую, хлопці! Також підписав указ про відзначення державними нагородами – «Хрестом бойових заслуг», орденами 271 воїна-прикордонника. Також підписав закон України про збільшення штатної чисельності Державної прикордонної служби – це відзнака державою вашої ефективності, воїни, у захисті України, нашої незалежності, життя наших людей. Справді ефективні структури в Силах оборони та безпеки України заслуговують на нарощування й поширення їхнього досвіду в інших елементах нашого війська.

08:08 01.05.2024

У Полтаві обговорили важливі аспекти працевлаштування ветеранів війни

У Полтаві обговорили важливі аспекти працевлаштування ветеранів війни

У Полтаві обговорили важливі аспекти працевлаштування ветеранів війни У Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес відбувся нетворкінг «Повернення ветерана на робоче місце». На ньому представники бізнесу та роботодавці Полтавщини обговорили проблеми працевлаштування ветеранів/ветеранок, можливості відкриття ними власної справи, пільг, перенавчання, налагодження ефективної комунікації. Перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук наголосив, що треба налагоджувати правильну взаємодію з ветеранами та військовослужбовцями. Для цього розроблений довідник «Люди з досвідом війни. Взаємодія».

17:00 30.04.2024

На Полтавщині висадили майже 4 мільйони саджанців деревних порід

На Полтавщині висадили майже 4 мільйони саджанців деревних порід

На Полтавщині висадили майже 4 мільйони саджанців деревних порід На Полтавщині завершено весняну посадкову кампанію. У її межах на Полтавщині посадили майже 4 мільйони саджанців деревних порід на площі 601 гектар. Лісівники виконали план на 102,8%. Про це повідомив директор Слобожанського лісового офісу ДП «Ліси України» Іван Гришко на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини. Розповів про результати весняної лісокультурної кампанії в області та пожежонебезпечний період у лісах області. За словами Івана Гришка, найбільше лісу посадили у Миргородській та Полтавській філіях – 201 га та 249 га відповідно. Висаджені сіянці сосни звичайної, дуба звичайного та домішки листяних та кісточкових порід. «Цього року проводимо не лише лісовідновлення, а й збільшуємо площу нових лісів, – зауважив Іван Гришко. – Зокрема, заліснюємо ділянки, передані нам місцевими громадами в межах проєкту «FOREST RECOVERY». До ініціативи приєдналися уже п’ять громад області. Це Зіньківська, Лютенська, Лохвицька, Омельницька та Новогалещинська. На більшій частині наданих філіям деградованих територій уже росте новий ліс». Також Іван Гришко акцентував увагу, що в лісах області розпочинається пожежонебезпечний період. «Із метою профілактики загорань у масивах проводимо комплекс профілактичних заходів. Тривають прокладання мінералізованих смуг, проведення рейдів, просвітницькі та інформаційно-роз’яснювальні кампанії, спільні навчання з ДСНС та інші заходи», – зауважив Іван Гришко. Оскільки в області та майже в усіх регіонах України триває заборона на відвідування лісів до завершення воєнного стану, на території області в цьому році створили 4 безпечних та безкоштовних  рекреаційні пункти нового зразка. Загалом в області є близько 50 місць відпочинку поблизу лісових масивів.

14:55 30.04.2024

Що варто знати про імунізацію

Що варто знати про імунізацію

Що варто знати про імунізацію Останній тиждень квітня – тиждень імунізації. Активну імунізацію/вакцинацію вважають одним із десяти видатних досягнень охорони здоров’я XX століття. Це один із найефективніших методів боротьби з небезпечними захворюваннями – правцем, дифтерією, гепатитом, кашлюком та багатьма іншими. Суть методу полягає у введенні людині спеціальної вакцини, що активізує захисні реакції організму. Перше щеплення відбулося в кінці 18-го століття. Останній тиждень квітня – тиждень імунізації.

13:12 30.04.2024

Звернення начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна з нагоди Дня прикордонника

Звернення начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна з нагоди Дня прикордонника

Звернення начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна з нагоди Дня прикордонника Сьогодні професійне свято відзначають захисники державного кордону. Вони – міць, сила та наша гордість.  Українські прикордонники одними з перших прийняли ворожий удар, стали списом і щитом. І нині мужньо й самовіддано тримають оборону країни, наближають перемогу. 

10:16 30.04.2024

Генеральний секретар в Києві: Україна на «незворотному шляху» до НАТО, підтримка триватиме Генеральний секретар НАТО в понеділок, 29 квітня 2024 року, відвідав Київ для переговорів з Президентом Володимиром Зеленським щодо стану війни і майбутнього п

Генеральний секретар в Києві: Україна на «незворотному шляху» до НАТО, підтримка триватиме Генеральний секретар НАТО в понеділок, 29 квітня 2024 року, відвідав Київ для переговорів з Президентом Володимиром Зеленським щодо стану війни і майбутнього п

с Генеральний секретар НАТО в понеділок, 29 квітня 2024 року, відвідав Київ для переговорів з Президентом Володимиром Зеленським щодо стану війни і майбутнього підтримки НАТО для України. Генеральний секретар високо оцінив лідерство Президента Зеленського і хоробрість Збройних сил  України і народу, але визнав, що «лідерство і хоробрість самі  собою не можуть відбити російське військо; вам також потрібні озброєння і боєприпаси». Він визнав, що серйозні затримки підтримки ведуть до серйозних наслідків на полі бою. «Україна протягом місяців поступається можливостями  ведення вогню… менше російських ракет і дронів було збито, і Росії вдається просуватись вперед на лінії фронту»,  – сказав пан Столтенберг.  – Проте для перемоги України ще не пізно. Більше підтримки вже йде».

10:01 30.04.2024

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз – звернення Президента

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз – звернення Президента

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз – звернення Президента Дорогі українці, українки! Щойно були доповіді щодо ситуації в Одесі після російського ракетного удару та в Харкові – після удару керованими авіабомбами. На жаль, в Одесі є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким. Багато поранених – усім надається зараз допомога. Місцеві служби й рятувальники ДСНС України відреагували миттєво. Важливо, щоб усі служби, усі наші люди, від роботи яких залежить життя українців, були максимально ефективними та швидкими. Оперативність у допомозі, вчасний і достатньо сміливий захист життя – це те, що нам усім в Україні допомагає вистояти. Сьогодні саме про оперативність багато було й на перемовинах із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Вчасне постачання зброї для наших воїнів, вчасні й достатні рішення про ППО для України – це те, що необхідно просто зараз для захисту життя. Тим більше що у партнерів дійсно є всі необхідні системи, дійсно є вся необхідна якість зброї, щоб наші воїни могли діяти значно результативніше. Дякую Єнсу за розуміння й готовність допомагати. Щоденні російські ракетні удари, щоденні спроби окупанта зруйнувати більше наших позицій – усе це можна зупинити, можна зірвати російські наступальні плани. Але для цього українська сила має спиратися на достатню підтримку від партнерів – на «петріоти», які потрібні тут, на 155-й калібр, який має звучати на фронті максимально впевнено, на достатньо далекобійну зброю, яка може й повинна знищити російську логістику. Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози та перспективи, які є зараз. Ми маємо зробити все, щоб досягти наших цілей – спільних цілей усіх у світі, хто зневажає терористів.

08:04 30.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь