A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дата: від до Скинути

«Цей проєкт – крок у трансформації театру під потреби сучасності», – Філіп Пронін

«Цей проєкт – крок у трансформації театру під потреби сучасності», – Філіп Пронін

«Цей проєкт – крок у трансформації театру під потреби сучасності», – Філіп Пронін На сцені Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя, за ініціативи Полтавської ОВА відбулося перформативне читання п’єси «Молочайник». Авторка твору – драматургиня, військова кореспондентка Оксана Гриценко. Це трагікомедія про жінок однієї родини, яка опинилася в окупації в Херсонській області. У виставі розповідається про те, як виживали українці в окупації, як війна зламала життя людей, якою ціною було організовано опір ворогу. На презентації були присутні начальник ОВА Філіп Пронін, його заступник Антон Чубенко, фахівці сучасного театру, представники культури, освіти. «Яскрава мистецька подія відбулася на Полтавщині. Актори й глядачі – на сцені. Без декорацій та костюмів. Щиро про українське воєнне сьогодення, – сказав Філіп Пронін. – Цей проєкт – крок у трансформації театру під потреби сучасності. Коли можна віч-на-віч, камерно поспілкуватися про важливе. Відчути терапевтичний ефект мистецтва». П’єса «Молочайник» увійшла в збірку «Драма Панорама» як переможниця конкурсу драматургії «Липневий мед 2023». Особливим акцентом заходу стало обговорення відразу після завершення читання. Обмін враженнями, рефлексії про почуте. До участі в проєкті також приєднався Центр допомоги врятованим в Полтаві, створений за ініціативи Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

09:34 03.03.2024

Родини Полтавської області, які усиновили дітей, можуть отримати грошову цільову благодійну допомогу

Родини Полтавської області, які усиновили дітей, можуть отримати грошову цільову благодійну допомогу

Родини Полтавської області, які усиновили дітей, можуть отримати грошову цільову благодійну допомогу Кожна дитина має зростати у родині в атмосфері любові, затишку і турботи. Лише відчуваючи себе захищеною, дитина зможе всебічно розвиватися та буде відчувати впевненість у своєму майбутньому. Тому дуже важливо підтримувати сім’ї, які відкрили свої серця і подарували нову родину для дітей, які залишилися без батьків. Вже не перший рік на території Полтавської області реалізується проєкт Міжнародної благодійної організації Благодійного фонду ,,СОС Дитячі Містечка” Україна у співпраці зі службою у справах дітей облвійськадміністрації. Нині Благодійний фонд відновлює надання благодійної грошової цільової допомоги сім’ям, які усиновили дитину (дітей). Громадяни, які усиновили дитину (дітей) у період з 1 вересня 2023 року  по 31 грудня 2024 року  та зараз мешкають в Україні, мають змогу отримати додаткову благодійну грошову допомогу. Розмір грошової допомоги складає 10,8 тис.грн – у випадку усиновлення однієї дитини та 14,4 тис.грн – у випадку усиновлення однієї дитини з інвалідністю. Отримувачами допомоги можуть бути усиновлювачі, які: усиновили дитину (дітей) з інвалідністю; усиновили двох і більше дітей; усиновили дитину (дітей), віком старше 5 років (на момент усиновлення); є внутрішньо-переміщеними особами; Для подання заявки на отримання благодійної допомоги усиновлювачі можуть звернутися до служби у справах дітей за місцем свого проживання або заповнити заявку через онлайн-форму  за посиланням https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=TuNZ1IESlEqgsDFgaWqB7VpUspV5tMhPh5lC8YRSkDVUREJFRVlTR1pNNlBTQzZBNU4wV1VYTTRaUS4u Благодійний фонд ,,СОС Дитячі Містечка” розташовано за адресою: м. Полтава, вул. Соборності, 46В, телефон: (для звернень) +38050 361-38-03, +38050 361-38-49, e-mail: Poltava.region@sos-ukraine.org, https://sos-ukraine.org/kontakty/ ВАЖЛИВО: звернувшись до служби у справах дітей облвійськадміністрації можна дізнатися про дітей, які мріють про люблячих батьків, про батьківські обійми, які подарують відчуття безпеки, про посмішки нових мами і тата, які зігрівають дитяче серце. Контакти служби у справах дітей облвійськадміністрації: телефон +380532 50 27 27, e-mail: slnepov@adm-pl.gov.ua

14:45 02.03.2024

Допомога військовим, нові шляхи наповнення бюджетів, розвиток рибного господарства – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Допомога військовим, нові шляхи наповнення бюджетів, розвиток рибного господарства – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Допомога військовим, нові шляхи наповнення бюджетів, розвиток рибного господарства – Філіп Пронін підбив підсумки тижня Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін традиційно підбив підсумки тижня. Розповів, що передали оборонцям ще дев’ять пікапів. Транспорт вкрай необхідний для виконання бойових завдань. До допомоги долучилися соціально відповідальний бізнес і народні депутати. Очільник області зазначив, що протягом тижня ворог неодноразово атакував Полтавщину. На щастя, жертв та постраждалих немає. Акцентував, що Президент України Володимир Зеленський дав старт новій економічній платформі “Зроблено в Україні”. Вона передбачає новий формат комунікації між владою і бізнесом. Нові кроки заради відновлення і зростання економіки країни під час війни. Начальник ОВА також розповів про нові шляхи наповнення бюджетів громад. «Про напрацювання області поспілкувалися з керівництвом Державної податкової служби України, – сказав Філіп Пронін. – Найближчим часом запустимо у регіоні пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації. Спільними зусиллями формуємо економічну стійкість регіону». Філіп Пронін розповів і про проміжні результати діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність». «Робоча група продовжує аналізувати тендери, які проводять в області. Фахівці звернули увагу на можливі ризики завищення цін по двох закупівлях. У Полтавській громаді зауваження стосувалися поставки хлібопродуктів та кондитерських виробів. У Лохвицькій йдеться про капітальний ремонт школи. В обох випадках спеціалісти проводять детальну перевірку», – наголосив Філіп Пронін.   Очільник області зустрівся з головою Ради Федерації єврейських громад України рабином Мейєром Стамблером. Поспілкувалися про важливість духовного збагачення та перспективи покращення паломницьких маршрутів. Керівництво ОВА долучилося до наради Мінагрополітики України. Предметно обговорили залучення джерел фінансування у галузі рибного господарства.    «На обласному рівні активно працюємо над розробкою Програми розвитку рибного господарства. Декілька років поспіль цьому не приділяли належної уваги. Докладаємо максимум зусиль, аби досягти результату. Робимо акцент на ефективному використанні водойм та розвитку рибного промислу», – наголосив Філіп Пронін. На Полтавщині триває територіальний етап змагань у межах проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Шкільні команди у 50 громадах провели вже понад 650 змагань. Визначилися 140 команд-переможниць. Найбільше – з волейболу.

12:32 02.03.2024

Черлідери змагаються у межах «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч»

Черлідери змагаються у межах «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч»

Черлідери змагаються у межах «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч» «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» на Полтавщині набирають обертів. Триває територіальний етап змагань. «Школярі змагаються у п'яти видах спорту. Серед них – черліденг. Всього в області зареєструвалися 52 команди дівчат. У п’яти громадах уже відбулися фінали і визначилися переможці. Так тримати!» – зауважив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

17:00 01.03.2024

Держкомтелерадіо з 1 березня по 1 травня 2024 року оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності

Держкомтелерадіо з 1 березня по 1 травня 2024 року оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності

Держкомтелерадіо з 1 березня по 1 травня 2024 року оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності До конкурсу подаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної сфери, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, як за півроку до їх висунення. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.11.2003 № 1832 «Про премію імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності» (зі змінами) Премія присуджується щорічно до дня народження Івана Франка - 27 серпня - у розмірі десяти тисяч гривень кожна за рахунок коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті, і розподіляється Держкомтелерадіо України у таких чотирьох номінаціях:

14:45 01.03.2024

З обласного гумантарного штабу розподілили гуманітарну допомогу на потреби лікарень, пунктів незламності та МКП

З обласного гумантарного штабу розподілили гуманітарну допомогу на потреби лікарень, пунктів незламності та МКП

З обласного гумантарного штабу розподілили гуманітарну допомогу на потреби лікарень, пунктів незламності та МКП На засіданні робочої групи з розподілу гуманітарної допомоги під головуванням першого заступника начальника Полтавської ОВА Богдана Корольчука розподілили чергову партію гуманітарної допомоги з обласного штабу. У січні-лютому Полтавщина отримала продукти харчування для медичних установ та закладів області від БО «Світло Надії». Зокрема надійшло 32700 кг борошна, 21800 кг макарон, 5450 кг вівсяних пластівців та 10900 пляшок олії. Продукти розподілять між 7 медичними закладами Полтавської, Семенівської, Миргородської, Новосанжарської, Хорольської та Шишацької громад.

13:59 01.03.2024

МКІП пропонує використовувати єдину айдентику до 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка

МКІП пропонує використовувати єдину айдентику до 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка

МКІП пропонує використовувати єдину айдентику до 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка Міністерство культури та інформаційної політики України у співпраці з Харківською академією дизайну і мистецтв й Держмистецтв розробили айдентику до 210-річчя від дня народження видатного українського поета, художника Тараса Григоровича Шевченка. Запрошуємо всіх охочих використовувати пакет візуальних матеріалів, який розміщений за посиланням.

12:49 01.03.2024

Результати обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році

Результати обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році

Результати обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році Із 20 січня по 25 лютого у Полтавській області тривав ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році. Олімпіади проведено із 17 навчальних предметів: українська мова та література, фізика, астрономія, хімія, біологія, екологія, математика, історія, право, англійська мова, німецька мова, французька мова, інформатика, інформаційні технології, географія, економіка, технології (трудове навчання). Організацію змагань забезпечували фахівці Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського. Усі олімпіади відбулися в дистанційній формі з дотриманням заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану. Учасниками ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році стали 1134 учні (минулоріч – 730 учнів), а переможцями – 553 учні (минулоріч – 364 учні), що становить 48,8 % загальної кількості учасників. Діти вибороли 83 дипломи І ступеня (у минулому році – 69), 194 дипломи ІІ ступеня (у минулому році – 114), 276 дипломів ІІІ ступеня (у минулому році – 181). Результати ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів свідчать про високий рівень підготовки учасників змагань. Більшість учасників олімпіади успішно виконали завдання, продемонстрували вміння творчо застосовувати теоретичні знання на практиці, обґрунтовувати отримані результати, робити узагальнення та висновки, доводити власну думку. Переможці олімпіад представлятимуть Полтавську область на IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів. Більшість таких олімпіад відбудеться в Україні в очному форматі у березні – квітні 2024 року.

10:27 01.03.2024

Ми маємо створити в кожному районі систему надання послуг у сфері ментального здоров’я, – Володимир Василенко

Ми маємо створити в кожному районі систему надання послуг у сфері ментального здоров’я, – Володимир Василенко

Ми маємо створити в кожному районі систему надання послуг у сфері ментального здоров’я, – Володимир Василенко Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко взяв участь у онлайн-засіданні міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України. У центрі уваги учасників засідання – впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», проєкту «Ментал-тьютор» в органах МВС та створення системи психологічного відновлення особового складу Збройних сил України.  Власним досвідом психосоціальної підтримки жителів регіонів поділилися фахівці Вінницької та Дніпропетровської областей.

09:12 01.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь