A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дата: від до Скинути

Хто має звернутися із заявою про продовження виплат внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2024 року

Хто має звернутися із заявою про продовження виплат внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2024 року

Хто має звернутися із заявою про продовження виплат внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2024 року З 1 березня 2024 року виплати допомоги на проживання буде продовжено автоматично на наступні 6 місяців для внутрішньо переміщених осіб, які не мають можливості працювати. Зокрема: - для пенсіонерів, у яких станом на 1 січня 2024 року  розмір пенсії  не перевищує 9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, що втратили працездатність); - осіб з інвалідністю I чи II групи, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей; - дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з  їх числа віком до 23 років, а також батьків-вихователів і прийомних батьків. Також, визначено категорію внутрішньо переміщених осіб, яким допомога буде продовжена ще на 6 місяців після подання нової заяви, а саме:

13:53 28.02.2024

Ветеранам Полтавщини надали понад 10 консультацій щодо участі в грантових проєктах

Ветеранам Полтавщини надали понад 10 консультацій щодо участі в грантових проєктах

Ветеранам Полтавщини надали понад 10 консультацій щодо участі в грантових проєктах Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, а також їхні дружини або чоловіки можуть отримати державні гранти на започаткування або розвиток власної справи. Фахівці Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» надають підтримку ветеранам та їхнім родинам у розробці ефективного бізнес-плану для подання якісної заявки на отримання гранту. Директорка Агенції Віта Рекотова та її заступниця Світлана Туль надали понад 10 консультацій для ветеранів і членів їхніх родин. Зокрема, в межах реалізації проєкту «Реінтеграція ветеранів/ветеранок війни через створення освітніх можливостей» була надана допомога в складанні бізнес-плану для участі в різних грантових проєктах. Також допомагали заповнювати анкети для участі у третьому етапі програми грантів «Сміливі» в Україні, за фінансової підтримки Райффайзен Банку та агропромхолдингу «Астарта». 6 березня фахівці Агенції проведуть одноденний інтенсив для зазначеної категорії щодо участі в грантових проєктах.

13:53 28.02.2024

На Полтавщині запустять пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації

На Полтавщині запустять пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації

На Полтавщині запустять пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації Найближчим часом на Полтавщині запустять пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації. Це допоможе громадам знаходити нові шляхи наповнення бюджетів. Перші кроки у цьому напрямі й перспективи обговорили начальник ОВА Філіп Пронін та в.о. голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко. Під час діалогу також сфокусували увагу на питаннях, які стосуються інвентаризації та оподаткування «тіньової» землі. «Цей процес дозволяє не лише отримувати додаткові надходження, а й контролювати походження зерна. Посилюємо й підтримку бізнесу на місцевому рівні, – наголосив Філіп Пронін. – Спроможна громада – сильна економіка – стійка країна. Кожен на своєму місці докладаємо максимум задля досягнення такої мети».

13:52 28.02.2024

В Україні створюють інформаційну систему щодо військовополонених

В Україні створюють інформаційну систему щодо військовополонених

В Україні створюють інформаційну систему щодо військовополонених Кабінет Міністрів ухвалив Постанову, яка затверджує Положення про інформаційну систему з питань поводження з полоненими. Документ унормовує функціонування Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та електронну взаємодію між зацікавленими органами державної влади.  

13:52 28.02.2024

Внесені зміни до порядку користування землями водного фонду

Внесені зміни до порядку користування землями водного фонду

Внесені зміни до порядку користування землями водного фонду Постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2024 року № 80 «Про внесення змін до Порядку користування землями водного фонду» внесено зміни до Порядку користування землями водного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 502. Так, до земель водного фонду включено землі зайняті:

09:53 28.02.2024

Прозорі університети

Прозорі університети

Прозорі університети За ініціативи керівництва Полтавської обласної військової адміністрації ЗВО Полтавщини активно долучаються до просвітницького проекту Офісу доброчесності НАЗК «Прозорі університети», який спрямований на розбудову прозорого й доброчесного середовища в закладах вищої освіти України. Дане питання було розглянуто на першому засіданні консультативно-дорадчого органу при Полтавській обласній військовій адміністрації – раді ректорів закладів вищої освіти, який очолив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

09:52 28.02.2024

На Полтавщині створюють сприятливі умови для інтеграції та самореалізації ветеранів

На Полтавщині створюють сприятливі умови для інтеграції та самореалізації ветеранів

На Полтавщині створюють сприятливі умови для інтеграції та самореалізації ветеранів Реалізація ветеранської політики спрямована на інтеграцію та допомогу захисникам і захисницям України при переході від військової служби до цивільного життя. Цей напрям залишається пріоритетним у діяльності обласної військової адміністрації. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко. «Полтавщина однією з перших в Україні створила відокремлений структурний підрозділ, який опікується ветеранами та їхніми родинами. В області діють програма соціального захисту населення та обласна цільова програма, які передбачають заходи матеріальної адресної підтримки, медичного, освітнього, фізкультурно-спортивного спрямування. Реалізується пілотний проєкт соціального відновлення ветеранів із-поміж людей з інвалідністю внаслідок війни разом з членами їх сімей на базі санаторних закладів області. 70 сімей ветеранів війни Полтавщини отримали кошти для придбання власного житла на загальну суму 132 мільйони гривень», – зазначив Володимир Василенко. Мають бути готові до соціалізації ветеранів і в громадах. «Ми скерували громади на розроблення та ухвалення цільових програм підтримки ветеранів війни, членів їх сімей. На сьогодні у 57 територіальних громадах затверджені такі цільові документи на загальну суму 195 млн грн», – зауважив Володимир Василенко. Підтримка ветеранів – це не лише соціальні послуги. В області реалізуються ініціативи, що сприяють фізичній реабілітації та психологічній підтримці ветеранської спільноти Полтавщини. «У Полтаві на базі спорткомплексу «Акварена» запроваджено соціальні години для безкоштовного тренування та занять спортом військовослужбовців, ветеранів війни, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни. В області діє центр «Ветеран», де проводиться медична реабілітація на сучасному обладнанні та працюють мультидисциплінарні команди. З обласного бюджету спрямовуються кошти на надання послуги зубопротезування складних випадків захисникам з використанням дороговартісних сучасних матеріалів і технологій», – розповів Володимир Василенко. Полтавщина є активною учасницею реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та пілотного проєкту Мінветеранів із запровадження Інституту помічника ветерана. «Нова ветеранська політика – це реабілітація, цифрові послуги, робота, навчання, житло. Це створення можливостей для всіх наших Героїв. І найголовніше – ми, на рівні області та громад, об’єднуємо зусилля, щоб допомогти нашим захисникам інтегруватися в суспільство», – підсумував Володимир Василенко.

09:49 28.02.2024

На Полтавщині проведуть серію навчань із військової підготовки

На Полтавщині проведуть серію навчань із військової підготовки

На Полтавщині проведуть серію навчань із військової підготовки У Полтавській області будуть проводити серію навчань із військової підготовки. Це питання керівництво області обговорило під час зустрічі з представниками 3-ї окремої штурмової бригади та ГО «Херсонська спарта». «На Полтавщині проведуть серію навчань із військової підготовки. Перше пробне навчання пройшли вихованці ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Плануємо розширити такий досвід і для вчителів, які викладають дисципліну «Захист України», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. Навчання включає шість напрямів – тактична медицина, робота БпЛА, володіння зброєю, вогнева підготовка, топографія та мінно-вибухова робота. «В умовах війни такі знання життєво необхідні нашим дітям, адже це не просто навички, а безпека кожного. Разом до перемоги», – підкреслив Філіп Пронін.

08:24 28.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь