БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дата: від до Скинути

Виїзд перевізників за кордон за допомогою системи «Шлях»

Виїзд перевізників за кордон за допомогою системи «Шлях»

Виїзд перевізників за кордон за допомогою системи «Шлях» На території Полтавської області зареєстровано понад 500 суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність в сфері міжнародних перевезень пасажирів та вантажів. Відповідно до п. 29 постанови № 57 від 27.01.1995 року «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України» зробити заявку на перетин кордону для осіб віком 18-60 років в кабінеті системи «Шлях» можуть перевізники, які мають ліцензії на міжнародні перевезення, за умови, що вага транспортного засобу, який йому належить, не менше 3500 кг. Відтак, якщо це вантажівка, перетинати кордон на ній може два водії, якщо ж пасажирський транспортний засіб, наприклад автобус, тоді дозвіл можуть отримати троє водіїв. Перебувати безперервно за кордоном такі особи можуть не більше 60 днів з дня перетину кордону. У разі неповернення на територію України у вказаний термін, «Укртрансбезпека» може припинити доступ ліцензіата, тобто перевізника до Єдиного комплексу інформаційних систем на три місяці.

09:40 29.02.2024

Шахраї пропонують виплати від імені держави, міжнародних організацій, банків

Шахраї пропонують виплати від імені держави, міжнародних організацій, банків

Шахраї пропонують виплати від імені держави, міжнародних організацій, банків «Щоб отримати грошову допомогу від держави, натисніть тут». Коли такі повідомлення надходять, 10-15 тисяч користувачів щодня переходять за посиланнями на фішингові сайти – усі вони потенційно можуть стати жертвами шахраїв! Низка таких сайтів-двійників пропонують українцям оформити грошову допомогу і здебільшого мають російське походження. Крім того, вони візуально схожі на сайти банків, державних установ, міжнародних організацій та благодійних фондів, а тому переплутати дуже легко.

08:04 29.02.2024

Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»

Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»

Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому» Команда Українського інституту книги анонсує проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», який відбудеться з 16 по 24 березня 2024 р., що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня). Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше, і, ми вважаємо, що це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою. Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині ми використали фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка. Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

08:00 29.02.2024

Хто має звернутися із заявою про продовження виплат внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2024 року

Хто має звернутися із заявою про продовження виплат внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2024 року

Хто має звернутися із заявою про продовження виплат внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2024 року З 1 березня 2024 року виплати допомоги на проживання буде продовжено автоматично на наступні 6 місяців для внутрішньо переміщених осіб, які не мають можливості працювати. Зокрема: - для пенсіонерів, у яких станом на 1 січня 2024 року  розмір пенсії  не перевищує 9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, що втратили працездатність); - осіб з інвалідністю I чи II групи, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей; - дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з  їх числа віком до 23 років, а також батьків-вихователів і прийомних батьків. Також, визначено категорію внутрішньо переміщених осіб, яким допомога буде продовжена ще на 6 місяців після подання нової заяви, а саме:

13:53 28.02.2024

Ветеранам Полтавщини надали понад 10 консультацій щодо участі в грантових проєктах

Ветеранам Полтавщини надали понад 10 консультацій щодо участі в грантових проєктах

Ветеранам Полтавщини надали понад 10 консультацій щодо участі в грантових проєктах Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, а також їхні дружини або чоловіки можуть отримати державні гранти на започаткування або розвиток власної справи. Фахівці Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» надають підтримку ветеранам та їхнім родинам у розробці ефективного бізнес-плану для подання якісної заявки на отримання гранту. Директорка Агенції Віта Рекотова та її заступниця Світлана Туль надали понад 10 консультацій для ветеранів і членів їхніх родин. Зокрема, в межах реалізації проєкту «Реінтеграція ветеранів/ветеранок війни через створення освітніх можливостей» була надана допомога в складанні бізнес-плану для участі в різних грантових проєктах. Також допомагали заповнювати анкети для участі у третьому етапі програми грантів «Сміливі» в Україні, за фінансової підтримки Райффайзен Банку та агропромхолдингу «Астарта». 6 березня фахівці Агенції проведуть одноденний інтенсив для зазначеної категорії щодо участі в грантових проєктах.

13:53 28.02.2024

На Полтавщині запустять пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації

На Полтавщині запустять пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації

На Полтавщині запустять пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації Найближчим часом на Полтавщині запустять пілотний проєкт, який передбачає надходження податків від газовидобувних компаній незалежно від місця реєстрації. Це допоможе громадам знаходити нові шляхи наповнення бюджетів. Перші кроки у цьому напрямі й перспективи обговорили начальник ОВА Філіп Пронін та в.о. голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко. Під час діалогу також сфокусували увагу на питаннях, які стосуються інвентаризації та оподаткування «тіньової» землі. «Цей процес дозволяє не лише отримувати додаткові надходження, а й контролювати походження зерна. Посилюємо й підтримку бізнесу на місцевому рівні, – наголосив Філіп Пронін. – Спроможна громада – сильна економіка – стійка країна. Кожен на своєму місці докладаємо максимум задля досягнення такої мети».

13:52 28.02.2024

В Україні створюють інформаційну систему щодо військовополонених

В Україні створюють інформаційну систему щодо військовополонених

В Україні створюють інформаційну систему щодо військовополонених Кабінет Міністрів ухвалив Постанову, яка затверджує Положення про інформаційну систему з питань поводження з полоненими. Документ унормовує функціонування Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та електронну взаємодію між зацікавленими органами державної влади.  

13:52 28.02.2024

Внесені зміни до порядку користування землями водного фонду

Внесені зміни до порядку користування землями водного фонду

Внесені зміни до порядку користування землями водного фонду Постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2024 року № 80 «Про внесення змін до Порядку користування землями водного фонду» внесено зміни до Порядку користування землями водного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 502. Так, до земель водного фонду включено землі зайняті:

09:53 28.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь