A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дата: від до Скинути

В області працюють над створенням мобільного застосунку «Полтавщина безбар’єрна»

В області працюють над створенням мобільного застосунку «Полтавщина безбар’єрна»

В області працюють над створенням мобільного застосунку «Полтавщина безбар’єрна» Команда Полтавської ОВА працює над створенням мобільного застосунку «Полтавщина безбар’єрна». Про це повідомив начальник ОВА Філіп Пронін. «Перші кроки на шляху до реалізації проєкту – формування концепції та розробка програмного забезпечення. Ці питання обговорили з фахівцями. Залучили до ініціативи членів обласного комітету доступності. Вони надали практичні рекомендації для максимальної адаптації застосунку під потреби людей з інвалідністю, – розповів Філіп Пронін. – Застосунок має з’явитися через пів року. Бюджетних коштів на його розробку витрачено не буде».

14:39 08.02.2024

Ділова українська мова – один із пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації посадовців у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації

Ділова українська мова – один із пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації посадовців у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації

Ділова українська мова – один із пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації посадовців у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації На навчання за загальною короткостроковою програмою «Ділова українська мова» кожного разу реєструється максимальна кількість учасників. Так було і в січні цього року. Слухачі розглянули питання власне офіційно-ділового стилю, зокрема графіку, орфографію, граматичні форми слова в документах. За цими напрямками філологічних знань зі студії Центру працювала Лариса Дорошенко, авторка програми, завідувачка навчально-методичного відділу Центру. Правові аспекти функціонування державної мови та новації у правописі окреслила й деталізувала кандидатка філологічних наук Юлія Браїлко Учасники навчання-практикуму відкрили «скриньку навичок», щоб здобути корисні і потрібні знання в роботі. Спілкування було насиченим, результативним та додало позитивного настрою учасникам, адже викладачі використовували у навчальному процесі ігрові змагальні елементи на основі відповідного дидактичного матеріалу. Таким чином учасники актуалізували для себе переконання про те, що знання державної мови – це безпека держави, ідентифікатор нації, разюча зброя проти навіженого ворога в умовах повномасштабної війни, зокрема на інформаційному фронті.

13:56 08.02.2024

Забезпечення прав осіб з інвалідністю - один з пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації публічних службовців

Забезпечення прав осіб з інвалідністю - один з пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації публічних службовців

Забезпечення прав осіб з інвалідністю - один з пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації публічних службовців Державна політика підтримки і забезпечення прав людей з інвалідністю включає багато різних аспектів і є всеохоплюючою. Особливої гостроти й актуальності це питання набуло зараз, під час повномасштабного збройного вторгнення. Тому для державних службовців Головного управління Пенсійного фонду України, які покликані згідно із законодавством гарантувати захист найменш захищених категорій громадян України, до освітньої програми включено заняття щодо активізації роботи із забезпечення прав людей з інвалідністю та вивчення положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Це навчання у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації провела Антоніна Ільїна, заступниця начальника Управління містобудування та архітектури Департаменту будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства і енергетики Полтавської обласної військової адміністрації. Під час занять слухачі ґрунтовно опанували теоретичний матеріал, познайомилися з кращими практиками безбар’єрних просторів, вирішували ситуативні завдання для пошуку оптимальних рішень забезпечення доступності громадян на рівні міжнародних стандартів. Викладачка організувала освітню діяльність так, щоб учасники навчання змогли самостійно надати оцінку ступеня безбар’єрності будівель  і послуг для осіб з інвалідністю. Як бачимо, держава в особі державних інституцій та публічних службовців ні на мить не залишає на одинці із суворою реальністю людей з інвалідністю та комплексно вирішує їхні проблеми.

13:55 08.02.2024

Як цифровізуються регіони: показник інституційної спроможності

Як цифровізуються регіони: показник інституційної спроможності

Як цифровізуються регіони: показник інституційної спроможності Щорічно Мінцифра досліджує Індекс цифрової трансформації регіонів. Це дає змогу оцінити ефективність цифрових рішень на місцях та визначити рівень цифрової культури громадян.  Індекс містить 8 субіндексів, 28 індикаторів та 88 показників. Субіндекс — це показник у загальному індексі, який формується на основі середніх значень індикаторів з урахуванням коефіцієнтів. Його використовують для оцінки рівня розвитку цифровізації в кожному регіоні. 

13:33 08.02.2024

На Полтавщині в межах підготовки до проведення весняно-польових робіт провели зустрічі з агровиробриками

На Полтавщині в межах підготовки до проведення весняно-польових робіт провели зустрічі з агровиробриками

На Полтавщині в межах підготовки до проведення весняно-польових робіт провели зустрічі з агровиробриками За спільної ініціативи Полтавської обласної військової адміністрації, Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області та Полтавського обласного центру зайнятості, в межах підготовки до весняно-польових робіт були проведені зустрічі з агровиробниками Полтавського, Кременчуцького, Лубенського та Миргородського районів Полтавської області. Під час проведення зустрічей директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов розповів про етапи підготовки проведення комплексу весняно-польових робіт, напрями обласної та державної підтримки агровиробників.

12:38 08.02.2024

Оприлюднено Порядок перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості

Оприлюднено Порядок перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості

Оприлюднено Порядок перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості Кабінетом Міністрів України затверджено постанову щодо здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості. Новий Порядок перерахунку стосується послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, а також управління побутовими відходами. Перерахунок вартості комунальних послуг здійснюється в разі відхилення параметрів послуг від установлених законодавством та договорами про надання послуг.

11:35 08.02.2024

Запобігання корупції та забезпечення доброчесності в органах публічної влади

Запобігання корупції та забезпечення доброчесності в органах публічної влади

Запобігання корупції та забезпечення доброчесності в органах публічної влади У Полтавський РЦПК завершилося дистанційне навчання державних службовців обласної та районних військових адміністрацій за програмою «Запобігання корупції та забезпечення доброчесності в органах публічної влади». Учасники програми розглянули теми: «Конфлікт інтересів»; «Обмеження для публічних службовців в розрізі Закону України «Про запобігання корупції»; «Особливості надання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та відкриття валютних рахунків в банку нерезидента суб’єктами декларування». Заняття провів Бутенко Ігор Станіславович, завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Полтавської обласної військової адміністрації.

10:18 08.02.2024

В області презентували проєкт програми «Цифрова Полтавщина» на 2024-2026 роки

В області презентували проєкт програми «Цифрова Полтавщина» на 2024-2026 роки

В області презентували проєкт програми «Цифрова Полтавщина» на 2024-2026 роки У Полтавській ОВА, на засіданні науково-технічної ради з питань інформатизації та інновацій, розглянули та погодили проєкт регіональної програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2024-2026 роки. Участь у засіданні взяли заступники начальника Полтавської ОВА Володимир Когут та Антон Чубенко. «Полтавська область займає третє місце серед лідерів із цифрової трансформації в регіонах України. Програма «Цифрова Полтавщина» на 2024-2026 роки – це не просто проєкт. Це крок у забезпеченні ефективного використання ресурсів та наданні необхідних сервісів для регіонального розвитку, – зауважив Володимир Когут. – Цифрова трансформація сприяє забезпеченню ефективного управління та вирішенню нагальних проблем. Наша область демонструє готовність і здатність використовувати сучасні технології для покращення якості життя громадян та забезпечення стабільності під час воєнного стану». Начальник Управління цифрової трансформації Полтавської ОВА Іван Біліцький висвітлив ключові аспекти програми. За його словами, метою програми є забезпечення розвитку інформаційного суспільства, впровадження зручних форм комунікації між органами влади, громадянами та суб’єктами господарювання. Серед пріоритетів – підвищення рівня безпеки життєдіяльності й інформаційної безпеки, покращення якості та доступності адміністративних послуг, розвитку цифрової освіти і грамотності й забезпечення отримання громадянами якісних послуг у сферах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури шляхом реалізації проєктів інформатизації та цифровізації в цих сферах. Особливу увагу приділили кібербезпеці, що є актуальною в умовах повномасштабного вторгнення. Проєкт програми винесуть на розгляд профільної комісії, а потім сесії обласної ради.

10:17 08.02.2024

Набув чинності закон, який зупиняє перебіг позовної давності на строк дії воєнного стану

Набув чинності закон, який зупиняє перебіг позовної давності на строк дії воєнного стану

Набув чинності закон, який зупиняє перебіг позовної давності на строк дії воєнного стану Згідно зі статтею 256 Цивільного кодексу України позовна давність - це строк, у межах якого особа може звернутися до суду з вимогою про захист свого цивільного права або інтересу. Загальний строк позовної давності становить три роки (ст. 257 ЦКУ). Отже, позовна давність є строком для пред`явлення позову як безпосередньо особою, право якої порушене, так і тими суб`єктами, які уповноважені законом звертатися до суду з позовом в інтересах іншої особи - носія порушеного права (інтересу).

10:17 08.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь