A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дата: від до Скинути

Тривожність – привід звернутися до сімейного лікаря

Тривожність – привід звернутися до сімейного лікаря

Тривожність – привід звернутися до сімейного лікаря Сімейний лікар є найпершим порадником у всіх скаргах на здоров’я, зокрема й ментальне. Терапевтка Ірина Шиманська поділилася власним досвідом після навчання за програмою ВООЗ mhGAP і пояснила, чому радить звертатися по допомогу вчасно.

13:32 09.02.2024

Полтавський онкодиспансер приймає пацієнтів із усієї України

Полтавський онкодиспансер приймає пацієнтів із усієї України

Полтавський онкодиспансер приймає пацієнтів із усієї України На брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук розповів про діагностику та лікування онкозахворювань в регіоні. З минулого року на Полтавщині запрацював перший в області лінійний прискорювач і комп'ютерний томограф. За допомогою цього обладнання можна опромінювати пухлини, не вражаючи здорових тканин. Із моменту встановлення лінійного прискорювача пролікували 173 пацієнти. «Із 5 по 11 лютого триває інформаційний тиждень щодо профілактики раку, проходять дні відкритих дверей у диспансерах. Онкологічні захворювання – найбільш поширені та небезпечні хвороби у світі. Та своєчасні діагностика й лікування допомагають успішно впоратися з цією недугою», – розповів Богдан Корольчук.

13:31 09.02.2024

Навчальна програма для соціальних працівників

Навчальна програма для соціальних працівників

Навчальна програма для соціальних працівників Ви працюєте з сім'ями з дітьми, які зазнали втрати, пов’язані з війною? - Ви не психолог, але надаєте послуги сім'ям з дітьми, і знаєте, що вони переживають втрати, повʼязані з війною? - Ви розумієте актуальність даної теми і відчуваєте потребу у навчанні? - Ви не знаєте як говорити та надавати підтримку клієнтам, які переживають втрати? - Бажаєте вміти надавати першу психологічну допомогу дітям та дорослим? Долучайтеся до онлайн-навчання “Допомога та підтримка дітей і сімей під час проживання втрат пов'язаних з війною”! Багато людей зараз переживають різноманітні прояви та наслідки війни. Сім'ї з дітьми є особливо вразливими і можуть проживати травмувальні події та різні втрати: втрату рідних, дому, безпеки, благополуччя, звичного способу життя. Навчальна програма “Допомога та підтримка дітей і сімей під час проживання втрат пов'язаних з війною” покликана підвищити ваші професійні компетентності та об'єднує знання та практичні навички для допомоги і підтримки дітей і сімей, які проживають втрати, повʼязані з війною. Для кого ця програма?  Для фахівців з соціальної роботи, соціальних працівників, служителів церков, волонтерів, надавачів соціальних послуг, представників НГО. Якими компетентностями ви оволодієте?  - Здатністю розрізняти основні поняття, пов’язані з втратою та горюванням, володіти підходами до розуміння цих понять; - Здатністю підтримувати клієнтів, які проживають втрату, враховуючи можливе ускладнене горювання; - Здатністю повідомляти про смерть близьких та надавати першу психологічну допомогу; - Здатністю надавати психосоціальну допомогу дітям та сім’ям, які зазнали втрат, пов’язаних з війною; - Здатністю використовувати інструменти для допомоги проживання процесу горювання, повʼязаного з втратою; - Здатністю надавати допомогу дітям і сім’ям чиї рідні зникли безвісти чи знаходяться в полоні. Як долучитись до навчання?  Ми проведемо відбір учасників на навчання – кількість місць обмежена! Щоб долучитись до навчання заповнюйте анкету реєстрації: https://forms.gle/r6thXhuc4PpxHsFR7 

13:31 09.02.2024

Безоплатна англійська для дітей: онлайн-школа All Right приєдналася до мовної програми Future Perfect

Безоплатна англійська для дітей: онлайн-школа All Right приєдналася до мовної програми Future Perfect

Безоплатна англійська для дітей: онлайн-школа All Right приєдналася до мовної програми Future Perfect Онлайн-школа з вивчення англійської мови All Right відкрила безоплатний доступ для українських дітей віком від 4 до 12 років. У межах мовної програми Future Perfect школа надасть доступ до освітніх можливостей на два роки. Це допоможе більшій кількості дітей опанувати англійську мову та розширить перспективи їхнього розвитку й самореалізації.  «За результатами дослідження рівня володіння іноземними мовами серед українців, понад 90% опитаних батьків хочуть, щоб їхні діти вивчали та підвищували рівень знань з англійської мови. Саме тому в межах мовної програми Future Perfect разом з онлайн-школою All Right ініціювали безоплатне навчання для дітей упродовж двох років. Це ще одна можливість допомогти українським дітям вивчати англійську, яка є мовою міжнародного спілкування. Адже в майбутньому здобуті знання допоможуть молодому поколінню створювати глобальні проєкти та впроваджувати інновації», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

13:29 09.02.2024

Компенсація постраждалим від вибухонебезпечних предметів

Компенсація постраждалим від вибухонебезпечних предметів

Компенсація постраждалим від вибухонебезпечних предметів З початку збройної агресії російської федерації проти України, в різних регіонах нашої держави від артилерійських, авіаційних та ракетних обстрілів страждають мирні жителі українських міст і сіл. Багато українців за цей період постраждали й від вибухів мін та гранат. Яка державна допомога та соціальні гарантії передбачені для постраждалих осіб?

08:47 09.02.2024

Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда – звернення Президента Володимира Зеленського

Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда – звернення Президента Володимира Зеленського

Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда – звернення Президента Володимира Зеленського Дорогі українці, українки! Сьогодні я зустрівся із Головкомом Валерієм Залужним. Це була одна із сотень наших розмов за час цієї війни. Майже два роки постійного аналізу кожної ситуації. Обговорили зараз фронт. Загрози, напрямки, усі виклики. Авдіївка – надзвичайні дії наших воїнів та надзвичайні складнощі в обороні міста. Запорізький напрямок. Дуже жорстокий. Південні напрямки. Виклики для Харківського регіону. Та наші можливості – можливості України цього року. Третього року повномасштабної війни.

08:46 09.02.2024

Полтавщина – лідер серед областей за кількістю племінного поголів’я великої рогатої худоби

Полтавщина – лідер серед областей за кількістю племінного поголів’я великої рогатої худоби

Полтавщина – лідер серед областей за кількістю племінного поголів’я великої рогатої худоби Племінна база поголів’я великої рогатої худоби Полтавської області становить 10% від усієї в країні. «Полтавщина – лідер серед областей за кількістю племінного поголів’я великої рогатої худоби, – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. – В області низка господарств розводять не тільки ВРХ, а й свиней, овець, коней. Серед них 40 господарств, які займаються виробництвом і зберіганням генетичного матеріалу для відтворення галузі тваринництва. Цей матеріал відповідає всім державним вимогам та офіційно допущений Мінагрополітики до використання».

08:45 09.02.2024

Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів Сімейним кодексом України визначено обов’язок батьків утримувати дитину до повноліття, в даному випадку факт реєстрації офіційного шлюбу чи перебування в громадянському шлюбі не має значення Сплата аліментів є одним із способів виконання батьками обов'язку по утриманню дитини.

16:24 08.02.2024

На Полтавщині ветеранам допомагають склади бізнес плани на участь у грантових конкурсах

На Полтавщині ветеранам допомагають склади бізнес плани на участь у грантових конкурсах

На Полтавщині ветеранам допомагають склади бізнес плани на участь у грантових конкурсах У межах реалізації проєкту «Реінтеграція ветеранів/ветеранок війни через створення освітніх можливостей» та з метою розвитку ветеранського бізнесу на Полтавщині для ветеранів проводять консультації зі складання бізнес-плану на участь у грантових конкурсах, підтриманих міжнародними організаціями, DVV International Ukraine та в межах урядових програм. Директорка Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» Віта Рекотова та її заступниця Світлана Туль надали консультації зі складання бізнес-плану ветеранам та ветеранкам, які планують започаткувати власну справу та розширити вже існуючий бізнес. Зокрема у започаткуванні садівництва  та швейного виробництва.  

16:00 08.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь