A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дата: від до Скинути

Із 5 по 11 лютого триває інформаційно-роз’яснювальний тиждень з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку

Із 5 по 11 лютого триває інформаційно-роз’яснювальний тиждень з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку

Із 5 по 11 лютого триває інформаційно-роз’яснювальний тиждень з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку Рак виникає в результаті трансформації нормальних клітин на пухлині в результаті багатоетапного процесу, в ході якого передракове ураження переходить у злоякісну пухлину. Ці зміни відбуваються в результаті взаємодії між генетичними факторами (схильністю) та трьома категоріями зовнішніх факторів, до яких відносяться: фізичні канцерогени, такі як ультрафіолетове та іонізуюче випромінювання; хімічні канцерогени, такі як азбест, компоненти тютюнового диму, афлатоксини (у вигляді домішок у складі харчових продуктів), миш’як (домішка у складі питної води) тощо; біологічні канцерогени, такі як герпесоподібний вірус Епштейна-Барр, вірус папіломи людини, віруси гепатитів B і C. З віком захворюваність на рак різко зростає, що найімовірніше пов’язане з накопиченням факторів ризику розвитку певних форм раку. Загальне накопичення факторів ризику посилюється через зниження ефективності механізмів клітинної репарації в міру старіння людини.

13:12 07.02.2024

Про користь масажу для здоров’я людини

Про користь масажу для здоров’я людини

Про користь масажу для здоров’я людини 7 лютого – День масажиста в Україні. Масаж ‒ одне з чудових відкриттів людства. Цей засіб підтримання та поліпшення здоров’я здавна застосовувався в різних куточках земної кулі. Протягом багатьох століть він покращує загальний стан пацієнтів, підвищує життєвий тонус, звільняє від хвороб. Як лікувальний, гігієнічний і косметичний засіб, він був відомий стародавнім китайцям, індусам, єгиптянам та іншим народам. Із однаковою ефективністю масаж має застосовуватися в побуті здорових людей, спортсменами різної кваліфікації та у лікарнях, поліклініках, санаторіях, диспансерах, центрах реабілітації. У світі існує багато різних систем масажу, зовсім не схожих одна на одну. Але всі вони мають одну мету – поліпшити стан або можливості організму людини.

13:04 07.02.2024

Проведені нарахування та фінансування державних соціальних допомог за лютий 2024 року

Проведені нарахування та фінансування державних соціальних допомог за лютий 2024 року

Проведені нарахування та фінансування державних соціальних допомог за лютий 2024 року Забезпечення вчасного нарахування та виплати державних соціальних допомог перебуває на постійному контролі Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної військової адміністрації. Понад 69,8 тисяч мешканців області отримують виплату державних соціальних допомог у лютому 2024 року на загальну суму 180,4 млн грн.

11:15 07.02.2024

На Полтавщині ще 9 пунктів незламності підключені до інтернету за технологією PON

На Полтавщині ще 9 пунктів незламності підключені до інтернету за технологією PON

На Полтавщині ще 9 пунктів незламності підключені до інтернету за технологією PON На території Полтавщини розгорнуто 590 пунктів незламності, які облаштовані у всіх громадах області, з них: 438 – Полтавською обласною військовою адміністрацією та органами місцевого самоврядування, 45 – ДСНС, 7 – АТ «Укрзалізниця», 95 – соціально-відповідальним бізнесом. Також є 5 пересувних пунктів ДСНС, які виїжджатимуть на місця за потреби. Наразі в області забезпечені безперебійним інтернетом завдяки підключенню за різними технологіями – 567 пунктів незламності, у решті тривають роботи. Так, у січні цього року, до інтернету за пасивною технологією PON підключені ще 9 пунктів незламності у Лубенській та Полтавській територіальних громадах. Це забезпечить можливість доступу до безперебійного інтернету в умовах тривалої відсутності електроенергії. Інформацію про адресу, режим роботи та оснащення пунктів можна знайти на вебпорталі облвійськадміністрації в розділі «Пункти незламності», а також у застосунку «Дія». Нагадаємо, PON (англ. Passive optical network) – це технологія передачі даних, яка використовує оптоволоконний кабель для забезпечення швидкого і високоякісного з'єднання між кінцевими користувачами та провайдером з надання послуг. Пасивна оптична мережа є однією з передових технологій передачі даних, яка дозволяє споживачам швидкий та надійний доступ до інтернету з можливістю одночасно користуватися декількома телекомунікаційними послугами – інтернетом, телебаченням і телефоном. При цьому на ділянці від АТС до споживача немає пристроїв, які постійно потребують електроенергії, що робить мережу надійною і простою в обслуговуванні. Перевагами пасивних оптичних мереж є висока швидкість передачі даних, високий рівень безпеки та приватності, а також, PON дозволяє підключати багато користувачів одночасно.

11:15 07.02.2024

У музей Короленка запрошують полтавців на виставку «Полтавські візерунки»

У музей Короленка запрошують полтавців на виставку «Полтавські візерунки»

У музей Короленка запрошують полтавців на виставку «Полтавські візерунки» Художні вишивки Полтавщини багатогранні за технікою виконання, яскраво вирізняються формами узору, логікою побудови. Полтавські майстри художньої вишивки – заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Віра Забора та стипендіат Президента України Сергій Забора, досконало володіють різноманітними техніками вишивки. Вони створюють традиційні українські та закордонні орнаменти, перетворюють просту тканину на витвір мистецтва.

11:14 07.02.2024

Філіп Пронін: «Комплексна реабілітація військових і підтримка родин полеглих захисників – незмінний пріоритет нашої роботи»

Філіп Пронін: «Комплексна реабілітація військових і підтримка родин полеглих захисників – незмінний пріоритет нашої роботи»

Філіп Пронін: «Комплексна реабілітація військових і підтримка родин полеглих захисників – незмінний пріоритет нашої роботи» Начальник ОВА Філіп Пронін, його перший заступник Богдан Корольчук та заступник Антон Чубенко зустрілися з ректором Полтавського державного медичного університету Вячеславом Жданом. У ході зустрічі обговорили подальшу співпрацю.  «Комплексна реабілітація військових і підтримка родин полеглих захисників – незмінний пріоритет нашої роботи. Надійним партнером у цьому питанні виступає виш, – зауважив Філіп Пронін. – Спільно працюватимемо над створенням мультидисциплінарних команд. До їх складу увійдуть фахівці галузей охорони здоров’я, соцзахисту, освіти та органів місцевого самоврядування. Вони допомагатимуть військовим і рідним полеглих воїнів адаптуватися до цивільного життя, зміцнювати фізичне та ментальне здоров’я».

08:57 07.02.2024

Проєкт «Швидкий шлях до працевлаштування» стартує для жителів Полтавської громади

Проєкт «Швидкий шлях до працевлаштування» стартує для жителів Полтавської громади

Проєкт «Швидкий шлях до працевлаштування» стартує для жителів Полтавської громади Якщо ви думаєте, що війна – це не час для розвитку, змін і розкриття власних можливостей – помиляєтеся. Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) разом з проєктною організацією німецької економіки Товариством SEQUA у лютому 2024 року розпочинає новий проєкт для жителів Полтавської громади - «Швидкий шлях до працевлаштування». У плані реалізації проєкту передбачено:

08:55 07.02.2024

Ветерани та ветеранки російсько-української війни можуть пройти дослідження «Гастроскопія» безкоштовно

Ветерани та ветеранки російсько-української війни можуть пройти дослідження «Гастроскопія» безкоштовно

Ветерани та ветеранки російсько-української війни можуть пройти дослідження «Гастроскопія» безкоштовно У рамках співпраці з НСЗУ Національна служба здоров'я України Мінветеранів роз'яснює ветеранам і ветеранкам, які безоплатні послуги при дослідженні «Гастроскопія». Послугу оплачує Національна служба здоров’я України безпосередньо закладу або за пакетом із раннього виявлення онкозахворювання «Езофагогастродуоденоскопія», або за амбулаторним пакетом при інших підставах проведення дослідження. Щоб пройти обстеження безоплатно, потрібно мати електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

08:55 07.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь