A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дата: від до Скинути

Уряд затвердив Державну мовну програму

Уряд затвердив Державну мовну програму 15 березня Уряд затвердив Державну цільову національно-культурну програму забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року. Про це йдеться у розпорядженні Уряду від 15 березня 2024 р № 243-р. Програма сприятиме поступовому формуванню комфортного та функціонального єдиного мовно-інформаційного україномовного простору на всій території України, а також передбачає спецпроєкти:

09:04 25.03.2024

Народжені захищати: 10 фактів про Нацгвардію

Народжені захищати: 10 фактів про Нацгвардію 26 березня 2024 року Національна гвардія України відзначає десяту річницю свого створення. Це військове формування з правоохоронними функціями має цікаву історію, власні бойові рекорди та своїх героїв, яких шанує Україна і світ. Національну гвардію України було створено 13 березня 2014 року. Верховна Рада ухвалила відповідний закон. Саме у склад НГУ увійшли перші добровольчі батальйони. 500 бійців Самооборони Майдану вже 14 березня 2014 року вирушили у навчальний центр НГУ. Згодом, 2017 року, саме цей день постановою ВРУ було встановлено як День українського добровольця. Днем Національної гвардії України визначено 26 березня.

12:00 24.03.2024

Допомога в будівництві фортифікаційних споруд, відкриття Центру рекрутингу, робота групи «Прозорість і підзвітність» – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Допомога в будівництві фортифікаційних споруд, відкриття Центру рекрутингу, робота групи «Прозорість і підзвітність» – Філіп Пронін підбив підсумки тижня Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня роботи обласної адміністрації. «Протягом тижня ворог кілька разів атакував Полтавщину. Найголовніше – обійшлося без жертв та постраждалих, – зазначив Філіп Пронін. – Учора ворог здійснив наймасштабнішу за останній час атаку на українську енергетику. В області застосовували превентивні вимкнення підстанцій та графік аварійних відключень. Уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряних цілях у Кременчуцькому районі».

09:00 24.03.2024

У Полтавській академії неперервної освіти навчали методиці формування психологічно безпечного середовища в закладах освіти

  Психологи Полтавської академії неперервної освіти імені М.В. Остроградського провели для працівників психологічної служби системи освіти тренінг «Формування психологічної компетентності педагога з розвитку резильєнтності у дітей та базового ставлення до дітей, що пережили психотравмуючі події». Захід відбувся в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» #тияк #MentalHealthUA Учасники дводенного тренінгу опанували практичну методику з формування безпечного середовища, алгоритм підсилення особистої спроможності педагогів долати стрес та сприяти збільшенню ефективності психологічної адаптації учнів. Тренери Тетяна Хорошева та Самойлюк Ольга, методисти навчально-методичного кабінету психологічної служби ПАНО імені М.В. Остроградського, працювали з 23 фахівцями за такими тематичними сесіями: формування довіри та початок роботи; психологічний стрес і травма, прояви стресу у дітей різних вікових категорій; піклування та турбота педагога про себе; розуміння та принципи психосоціальної підтримки дітей, що пережили психотравмуючі події.

11:23 23.03.2024

У Полтаві відкрили Центр рекрутингу української армії

У Полтаві відкрили Центр рекрутингу української армії Центр рекрутингу запрацював у Полтаві. У ньому можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з рекрутерами й обрати бажану професію у війську. «Важлива подія для області. Відкриваємо спільно з Генеральним штабом та Міністерством оборони рекрутинговий центр. Тут всім, хто готовий поповнити ряди Сил оборони, нададуть консультації та відповідну інформацію. Важливо, що кожен хто прийде, буде оформлений саме в ту бригаду й на посаду, на яку він забажає за фахом, – наголосив начальник ОВА Філіп Пронін. – Ми вдячні Міністерству оборони за такий новий, сучасний підхід до служби в ЗСУ». Як зазначив уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець, це четвертий за ліком Центр, який відкрився в Україні. Подібні вже працюють у Дніпрі, Львові та Запоріжжі. «Це інформаційний центр. Тут не роздають повісток. У Центрі можна дізнатися, які є вакансії загалом у всіх Силах оборони. Це не тільки ЗСУ, а й Нацгвардія, Нацполіція, інші формування. Людина сама обирає ту посаду, на яку хоче потрапити. Це важливо. Адже насамперед ми говоримо про добровільний і свідомий вибір людини. Про вибір свого майбутнього та свого місця в захисті держави. А держава зараз потребує такого захисту», – розповів Олексій Бежевець. У центрі щодня працюватимуть три цивільні рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії. Дізнатися інформацію можна за телефоном гарячої лінії 095 186 53 60 або перейти за посиланнями https://poda.gov.ua/attachments/172552 , https://recruiting.mod.gov.ua/index.html й заповнити анкету.

09:35 23.03.2024

Російський терор зараз можливий лише тому, що ми не маємо достатньо систем ППО, тобто немає достатньо політичної волі, щоб їх надати – звернення Президента

Російський терор зараз можливий лише тому, що ми не маємо достатньо систем ППО, тобто немає достатньо політичної волі, щоб їх надати – звернення Президента Дорогі українці, українки! Увесь день, зрозуміло, максимум уваги – усім нашим регіонам, які зазнали російських ударів минулої ночі. Всюди, де були влучання, триває робота з відновлення нормальної ситуації. Всі служби, ремонтні бригади, рятувальники ДСНС України, поліція, а також усі, хто залучений, працюватимуть 24/7, щоб по максимуму подолати цей терор. Харків та область, Сумщина, Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг, Дніпровщина, Полтавщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінниця, Франківщина… Удари ці були дуже підлі, прораховані так, щоб завдати шкоди не стільки воєнної – по нашій здатності оборонятися, а саме структурної шкоди життю суспільства. І це терор за визначенням, навіть без будь-якого прикриття.

09:35 23.03.2024

На Донеччині бригади від нашої області допомагають зводити фортифікаційні споруди, – Філіп Пронін

На Донеччині бригади від нашої області допомагають зводити фортифікаційні споруди, – Філіп Пронін Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін та його перший заступник Богдан Корольчук з робочим візитом відвідали Донеччину. «Міцні захисні рубежі – спільне завдання всіх регіонів України. Полтавщина активно залучена до посилення обороноздатності нашої держави. На Донеччині бригади від нашої області допомагають зводити фортифікаційні споруди. Через безпекову складову без додаткових подробиць. Наші будівельники безстрашні та відчайдушні. Їм доводиться працювати у надскладних умовах, але вони продовжують виконувати свою роботу», – розповів Філіп Пронін.

16:22 22.03.2024

«Муніципальна няня» - компенсація за послугу з догляду за дитиною до трирічного віку

«Муніципальна няня» - компенсація за послугу з догляду за дитиною до трирічного віку Вже понад шість років в Україні діє соціальна програма «муніципальна няня», в межах якої держава відшкодовує батькам (опікунам) витрати на оплату послуг няні по догляду за дітьми до трьох років. Послуга з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» надається для підтримки батьків, опікунів дітей, які потребують додаткового догляду (це діти з інвалідністю та тяжкохворі діти, яким не встановлено інвалідність).

16:00 22.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь