A A A K K K
для людей із порушенням зору
БІЛИЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавського району Полтавської області

Дата: від до Скинути

Які дослідження зору можуть безкоштовно отримати в офтальмолога ветерани та ветеранки

Які дослідження зору можуть безкоштовно отримати в офтальмолога ветерани та ветеранки

Які дослідження зору можуть безкоштовно отримати в офтальмолога ветерани та ветеранки У межах співпраці з Національною службою здоров'я України Мінветеранів роз'яснює, які послуги для перевірки зору можна отримати безкоштовно в офтальмолога. Щоб перевірити зір, потрібно спочатку звернутися до свого сімейного лікаря. Він виміряє гостроту зору, а також проведе офтальмоскопію – це дослідження допоможе з’ясувати, чи є відшарування сітківки, внутрішньоочні пухлини чи інші патології.

11:29 29.01.2024

Життєстійкість для кожного українця: презентація концепції програми

Життєстійкість для кожного українця: презентація концепції програми

Життєстійкість для кожного українця: презентація концепції програми 25 січня 2024 року на заході “Філософія життєстійкості: психосоціальна підтримка для згуртованості та самозарадності українців” Міністерство соціальної політики спільно з партнерами – агрохолдингом “Астарта”, представництвом міжнародного фонду UNICEF в Україні, Координаційним центром з психічного здоров'я КМУ, урбан-бюро “Big City Lab” та агенцією “Ruban Litvinova Social Impact Agency” – презентували концепт життєстійкості та розповіли, як працюватимуть Центри життєстійкості в громадах. У фокусі Програми життєстійкості – мешканці громад. Тому для розуміння їхніх потреб та загальної затребуваності проекту, агенція “Ruban Litvinova Social Impact Agency” провела і презентувала відповідне дослідження. За даними дослідження, 64% респондентів (близько 1 600 опитаних) мають низький рівень емоційного добробуту. Проте для більшості опитаних можливість оплатити послуги психолога (для себе чи для близьких) майже відсутня. Адже 62% опитаних можуть дозволити собі лише їжу. При цьому потреба у спілкуванні, у тому, щоб знайти коло тих, хто зрозуміє і підтримає, стоїть гостро серед різних категорій громадян.

11:23 29.01.2024

29 січня українці вшановують пам'ять Героїв Крут

29 січня українці вшановують пам'ять Героїв Крут

29 січня українці вшановують пам'ять Героїв Крут – студентів, які відчайдушно стримували більшовицький наступ біля залізничної станції, внаслідок чого більшовицькі війська втратили боєздатність на декілька днів, що дало час українській делегації укласти Берестейський договір.

08:53 29.01.2024

За рік обласний контакт-центр опрацював понад 20 тисяч звернень

За рік обласний контакт-центр опрацював понад 20 тисяч звернень

За рік обласний контакт-центр опрацював понад 20 тисяч звернень На Полтавщині працює гаряча лінія обласного контакт-центру. Фахівці цілодобово приймають дзвінки та опрацьовують звернення громадян. «Протягом року найчастіше люди консультувалися щодо соціальних виплат та субсидій, питань комунальної сфери, забезпечення тимчасовим житлом ВПО, надання гуманітарної допомоги. Загалом контакт-центр за рік опрацював понад 20 тисяч звернень. Частина переадресована з урядової та міністерських гарячих ліній. Із майже 12 тисяч дзвінків майже 5 тисяч отримали від внутрішньо переміщених осіб», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

14:33 28.01.2024

Полтавщина – у трійці областей-лідерів за індексом цифрової трансформації, – Філіп Пронін

Полтавщина – у трійці областей-лідерів за індексом цифрової трансформації, – Філіп Пронін

Полтавщина – у трійці областей-лідерів за індексом цифрової трансформації, – Філіп Пронін Полтавщина увійшла до трійки областей-лідерів за індексом цифрової трансформації за підсумками 2023 року. Про це розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, підбиваючи підсумки 100 днів роботи команди. «До уваги брали вісім складових. Серед них розвиток ЦНАПів, впровадження режиму «без паперів», інституційна спроможність, цифрова освіта, розвиток інтернету», – розповів Філіп Пронін.

14:00 28.01.2024

32 роки тому Верховна Рада офіційно затвердила Державний Прапор України

32 роки тому Верховна Рада офіційно затвердила Державний Прапор України

32 роки тому Верховна Рада офіційно затвердила Державний Прапор України Саме в цей день 32 роки тому Верховна Рада офіційно затвердила Державний Прапор України. Прямокутне полотнище із двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору і нижньої – жовтого. «Наш державний символ. Поєднання кольорів, яке є в кожній українській домівці. Стяг, під яким воїни боронять незалежність нашої держави, який спортсмени підіймають на міжнародних аренах, з яким люди по всьому світу виходять на площі, щоб підтримати Україну, – говорить начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. – Ворог намагається знищити нас, нашу державу, наш прапор. Підступно б’є ракетами по містах і селах, де майорять синьо-жовті стяги. Але йому не вдасться досягти своїх цілей. Ми вистоїмо! І наш прапор, потужний символ свободи й незламності, відомий нині в усьому світі, майорітиме над кожним звільненим українським містом і селом. Символ боротьби і перемоги! Слава Україні!🇺🇦»

12:34 28.01.2024

Філіп Пронін: «Полтавщина – край мальовничої природи, яку маємо зберегти і для нащадків»

Філіп Пронін: «Полтавщина – край мальовничої природи, яку маємо зберегти і для нащадків»

Філіп Пронін: «Полтавщина – край мальовничої природи, яку маємо зберегти і для нащадків» Природно-заповідний фонд області розширився на 1200 гектарів. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін під час брифінгу, де прозвітував про 100 днів на посаді. «Полтавщина – край мальовничої природи, яку маємо зберегти і для нащадків. Цієї осені з’явилися ботанічний і два ландшафтні заказники. Збільшилися площі регіонального ландшафтного парку «Диканський» і чотирьох заказників місцевого значення. По деяких об’єктах рішення не могли прийняти роками. Тепер ці заповідні території є, і кожен може їх відвідати», – розповів Філіп Пронін.

12:00 28.01.2024

На Полтавщині розробили Реєстр соціальних послуг

На Полтавщині розробили Реєстр соціальних послуг

На Полтавщині розробили Реєстр соціальних послуг Підтримка соціально-незахищених жителів області – у фокусі роботи команди ОВА. На цьому наголосив начальник Полтавської облвійськадміністрації Філіп Пронін, підбиваючи підсумки роботи на посаді за 100 днів. Один з інструментів допомоги – обласні програми. Це виплати військовим, їхнім родинам, людям з інвалідністю, вразливим категоріям. «Працюємо, щоб якомога більше сімей мали свої домівки. Молоді родини та сім’ї з сільських територій користуються обласними програмами забезпечення житлом», – зазначив Філіп Пронін.

13:01 27.01.2024

Майже 14 тисяч малозабезпечених сімей на Полтавщині щороку отримують соціальну допомогу від держави

Майже 14 тисяч малозабезпечених сімей на Полтавщині щороку отримують соціальну допомогу від держави

Майже 14 тисяч малозабезпечених сімей на Полтавщині щороку отримують соціальну допомогу від держави Майже 14 тисяч малозабезпечених сімей на Полтавщині щороку отримують соціальну допомогу від держави. Це грошова виплата у розмірі, що залежить від складу та середньомісячного сукупного доходу сім’ї. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. «Найбільша цінність країни – її люди, тому вкрай важливою є підтримка вразливих верств населення. Середній розмір допомоги – понад 4 тис. грн щомісячно для малозабезпечених та понад 8,3 тис. грн для малозабезпечених багатодітних родин. Торік на такі виплати спрямували більше 550 млн грн із державного бюджету», – розповів Філіп Пронін.

12:46 27.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь